Freelance Cameraman

Freelance camerawerk

De gedreven man achter CCD Media is freelance cameraman / director of photography (DoP) Christiaan Cats. Hij werkt onafhankelijk voor verschillende producenten en beschikt over complete high-end camera-apparatuur.

 

“Ik zweer bij cinematografie. Drama of commercie, de filmische stijl is de ideale manier om een verhaal over te brengen. Ik ben dus breed inzetbaar en werk met de modernste apparatuur. Zoals met de RED, een digitale cinema camera van absolute superkwaliteit.”

Showreel

 

Christiaan Cats

Director of Photography / Cinematograaf / Freelance Cameraman

 

Freelance cameraman en director of photography (DoP) Christiaan Cats (www.filmindustry.nl) volgde de filmopleiding en een masterclass Hollywood-cameradirecting.  De cinematografie heeft zijn hart gestolen. De videoproducties (corporate video’s, commercials enz.) die hij filmde voor gerenommeerde bedrijven als onder meer DSM, Sanoma, Heijmans en Mercedes kenmerken zich dan ook door hun pakkende filmische stijl.

Christiaan Cats houdt er eigenlijk twee liefdes op na, want hij hanteert de camera met evenveel zwier bij speelfilms. Voorbeelden: Gedicht(gedraaid op filmfestival Cannes 2014), The Fermi Paradox (met de makers van Whats in the Box), de thriller Geleden en de televiseseries Stella en De Tocht naar Thuis. Binnenkort volgen nog een Nederlands drama en een Europese misdaadfilm. Freelance cameraman Christiaan Cats staat bekend als een gedreven specialist als het gaat om de combinatie van beeld, geluid, licht en ‘visual storytelling’.  Dat maakt hem tot een duizendpoot. “Ik werk net zo gemakkelijk met een filmcrew als zelfstandig.”

 

Links

Contact opnemen »